Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek hazırladığı iyi hijyen uygulamaları rehberleri aşağıdaki linklerde mevcuttur. Bazı setörlere özel olarak hazırlanan bu rehberlerin içindeki bilgileri son derece faydalı buldum, özellikle de sade bilgi içeren kaynakların azlığı düşünüldüğünde. Ne yazık ki geçtiğimiz yıl yenilenen gıda mevzuatı rehberlerde yer almıyor ve eski düzenlemelere atıfta bulunuluyor. Bu konuda bir güncelleme yapılması çok güzel olacaktır. Bunun yanında çalışmalarının yapıldığını bildiğim sektörlerin rehberleri umarım yakın zamanda güncel mevzuat bilgisi ile birlikte yayınlanır.
- Et ve Et Mamulleri Satan Küçük İşyerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
- Çiğ Süt Üretimi İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
- Fırıncılık ve Pastane Mamülleri Üretimi İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
- Gıda Satış Yerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
- Toplu Tüketim Yerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
- Bal Sektörü İçin İyi Uygulama Rehberi
- Sakatat Hazırlayan, Satan, Depolayan ve Dağıtımını Yapan İşyerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
- Süt ve Süt Ürünleri İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi