İç Denetim Sıklığı


8093795-A-Colourful-Blue-Arrow-Illustration-Stock-Illustration-process-flow-arrowİç denetim çalışmalarının planlanmasında BRC Gıda standardı gibi standartlar risk değerlendirmesi istemektedir. Bu risk değerlendirmesi ile birimlerin hangi sıklıkta ve kapsamda iç denetimden geçirileceğine karar verilmektedir. Geçen hafta yaptığım ISO 19011 denetim eğitimine katılan arkadaşlar ile bir beyin fırtınası çalışması sonucunda risk değerlendirme planımızda yer verdiğimiz başlıklar aşağıdaki gibidir.

  • Son Üründe Kalite Etkisi
  • Son Üründe GG Etkisi
  • Son Üründe Yasallık Etkisi
  • Önceki Denetimlerdeki Uygunsuzluklar (1., 2., 3. Taraf)
  • Uygunsuzlukların Gerekliliklere Oranı
  • Çalışan Yeterliliği
  • Süreç Döngü Hızı
  • Fiziksel Büyüklük
  • Dokümantasyon Karmaşıklığı
  • Sistem Üzerindeki Etkisi
  • Müşteri Beklentilerine Etkisi
  • Süreç Risk Oranı
  • İşletmenin Gelişimine Etki

Umarım sizin yaptığınız çalışmalar için de yol gösterici olur. Bu arada eğitime katılan ve iç denetim ile ilgili, prosedür dahil, tüm dokümanları sıkılmadan hazırlayan tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim. Onların emeğidir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s